Tack för oss!

 

Vi vill alla tacka Åsele kommun och alla fantastiska, drivna och supercoola ungdomar som gjorde vårt projekt så grymt som det faktsikt blev. TACK!

 

Nu är vi hemma i våra hemkommunen igen, men deppa inte. Ett gäng grymma Åseleungdomar har redan påbörjat det fortsatta arbetet av Åseles Unga, som var en del av projektet Åsele Ungdomsforum 2010.

 

Så undrar ni något, kontakta den nya styrelseordföranden Jesper Nilsson.


Take care! / Emma J, Elin, Emma E, Josefine och Ida

15 juni

Ikväll kl 19.00 ses vi på ungdomsgården med Åseles Unga -
Åseles framtid behöver dig så kom och gör din röst hörd!
Vill du sitta i styrelsen kom redan kl 18.00 till UG, d.v.s. en timme tidigare
woaowoaowowowowowwo vi ses!


Update 7/6-2010

Idag har jag med hjälp av Josefine drivit på utflyttandet av Skaterampen.
Snart är det dags för möte igen och inom en snar framtid ska det finnas en hel ramp att åka i.
Platsen för rampen är ännu hemligstämplad ;), men vi återkommer så fort vi vet var den ska stå.

Peace

//Emil.


På tåget! kl. 21:31

Då var vi på väg. Härliga människor och jag sitter nu på tåget, 1 timme och 40 minuter sena. Ska försöka samla tankarna nu. När det är klart kommer en mer djupgående uppdatering om helgen att påbörjas. Wish me luck!

// Josefine

Älskade SJ!

Då var min tid på Rework the world över. Känner mig full av energi och idéer, men samtigigt utmattad av allt som hänt. Proppat schema och nu... Såg fram mot min hemresa. 15 timmar på tåg, en perfekt tid för reflektion, meditation och återhämtning. Men icke!

En allvarlig tågolycka i Stockholm har lett till kraftiga förseningar i all tågtraffik. Ett tåg som skulle avgått från Stockholm vid 18-tiden lämnade just perrongen. Jippi! När vi kom till stationen meddelade dem genast att tåget skulle bli 45 minuter sent, och snabbt las yterligare 30 minuter på det.

Det sägs att tåget ska gå härifrån om 7 minuter så nu passerade precis ett hav av resinärer påväg mot perrongen. Jag sitter kvar. Litar på SJs förseningar. Det kommer mera!

Hörs snart. Måste vila hjärnan lite. Stressad av allt som händer och hänt. Behöver tid att andas nu. Om 40 minuter avgår mitt nattåg mot Vännäs. Får se var jag sover i natt. Spännande!

Segt när jag kunde stannat med Karl, Sophie, Sven och alla andra fantastiska människor som jag tillbringat veckan med. Mer om det sen.

// Josefine

Rapport, dag 3 kl. 10.08

Hej!
Det här med att jag ska rapportera har ju gått sådär halvbra. Skyller på pressat schema. Det har helt enkelt varit för mycket häftigt att uppleva. För många inspirerande, häftiga, mäktiga personer att träffa.

I skrivande stund står Maud Olofsson på scen och pratar om att det är i kristid som vi kan samlas för att skapa förändring till en bättre framtid.

Runt 19 tiden kommer jag påbörja min långa resa hem till Åsele igen. Då ska jag ta mig tid att verkligen gå igenom allt jag lärt mig, alla personer jag träffat, allt jag upplevt.

Så håll nyfikheten uppe ett litet tag till. Snart kommer en ordentlig uppdatering värd att läsa!

Tills dess, håll er uppdaterade på www.reworktheworld.org


// Josefine

Lycksele


josefine utanför lycksele citykiosk


Måndagen 31 maj gjordes ett studiebesök i grannkommunen Lycksele. Vi, Emma, Elin och Josefine, följde med skolbussen och delade ut LUPP enkäter till de gymnasieungdomar i Åsele som går på Tannebergsskolan i Lycksele. Väl i Lycksele så nätverkade vi och skapade nya kontakter för Åseles Unga och berättade om vår förening med god respons som utdelning. Vi pratade bland annat med Margit Lind (gymnasiechef/rektor Tannebergsskolan),  Ulf Ölund (chef över fritidsförvaltningen, kommunen),  Ann Melin (fritidsförståndare allaktivitetshuset Tjärnoret) och  Lennart Melin (enhetschef AME, arbetsmarknads enheten Lycksele). En härlig dag i Lycksele med förhoppningar om utdelning från våra nya kontakter i framtiden spås.


På torsdag, Idag, besöker Emma och Ida Wilhelmina

Inspirationsdag med medlemsvärvning

Den 26  maj anordnades en inspirationsdag på Folkets Hus i Åsele. Kommunen ligger på plats 281 av 290 i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimat, som en del i arbetet med att förbättra företagsklimatet anordnade kommunen tillsammans med Företagarna och Svensk Handel en inspirationsdag med budskapet:
FRAMGÅNGSRIKT FÖRETAGANDE I ÅSELE KOMMUN GYNNAR ALLA.

Åseles Unga var på plats för att sprida information, värva medlemmar OCH, dagen till ära, låta Sveriges ungdomsråds inbjudna medlemmsombudsman Martin Warg vara med och inspirera oss! Under dagen hade Åseles Unga en egen monter där registret för medlemmar och stödmedlemmar var öppet för att skriva in sig och där foldrar från Sveriges Ungdomsråd fanns att tillgå. Styrelsen tog även del av och lyssnade på två inspirerande föreläsare; Tomas 'Håkki' Eriksson och Ida Hällström, ibjudna för att tala inför Åseles Centralskolas högstadieelever.


Josefine, Emma, Ida och Martin vid Åseles Ungas monter


Martin och Josefine pratar med Centralskolans högstadieelever


ögonblicket då Bert-Rune blir stödmedlem, samt ungdomar som får information
och tar del av Sveriges ungdomsråds foldrar


Det var en aktiv dag med nätverkade och medlemsvärvning -där Åseles Unga med lyckat resultat utökade sitt register av medlemmar och stödmedlemmar!


 västerbotten kurieren samt västerbottensfolkblad skriver om inspirationsdagen

REWORK THE WORLD - dag 1 kl 11.25

Hej hej!
Efter en lååång resa med inställt tåg och 4 byten är jag äntligen framme i Leksand. Just nu befinner jag mig i isockeyhallen där folk allt eftersom rullat in. Föreberedelserna är i full fart. Schemat drar igång runt 16-tiden så för mig är det mingel som gäller. Redan på bussen knöt jag min första kontakt. Anneli Fors är marknadsförare och jobbar här för att rapportera för Leksands kommun. Det kommer garanterat bli en lång och lärorik vecka!

Håller er uppdaterade om vad som händer.

Mitt mål är, förutom att knyta värdefulla kontater, personligen inspireras och utvecklas, att sätta Åsele och vårt projekt på kartan. Wish me luck!


// Josefine

Åseles Unga i Västeterbottens Folkblad

Media fortsätter att intressera sig av vårt projekt och förenngen Åseles Unga. Vilket är sjukt kul!

Vill du bli en del av detta?
TVEKA INTE! KLART DU SKA!!

Årsmöte kommer att hållas den 15 juni kl 18:00 på Ungdomsgården i Folkets hus.
Ta med mamma, farfar, lillebror och alla vänner. Ju fler desto bättre!

Vill du sitta i styrelsen? Lämna då en kommentar här på bloggen eller hör av dig till oss på mail till [email protected] OBS. Senast den 10 juni!


Kolla in artikeln i folkblader här: http://www.folkbladet.nu/?p=175395


// Styrelsen



REWORK THE WORLD

Under denna vecka är Leksand kommun en kommun i rörelse. Från den 2-5 juni hålls nämligen konferansen REWORK THE WORLD som är ett samarbete mellan Tällberg Foundation och YES Inc. (en internationell organisation med representation i fler än 55 utvecklingsländer med fokus på ungdomar, entreprenörskap och hållbarhet). Den svenska regeringen stödjer projektet och Leksands kommun är officiell värd för mötet 2010. LSU – Sveriges ungdomsorganisationer är en av viktig samarbetspartner och mobiliserar unga ledare och entreprenörer i Sverige.

Forumet samlar 2000 entreprenörer, förändringsagenter och lokala och globala ledare inom politik, civilsamhälle och affärsliv i en framtidsblickande, kulturspäckad manifestation för en hållbar framtid.

Jag, Josefine, finns på plats under veckan och kommer rapportera allt som händer direkt här på bloggen.

Källa för med info: http://www.reworktheworld.org/



Josefine Gillver

Ombyggnad By LINDA

Ursäkta röran, vi bygger om!
Bloggen är under uppPIMPning men kommer trotts detta att användas som vanligt.


/ Styrelsen

RSS 2.0