Då var vi igång!

Välkommen till Åsele ungdomsforum´s blogg, vår tillfälliga plats på nätet.

Bloggen är en del under projektet "Åsele ungdomsforum 2010" som startats på intiativ av 6 deltagare  från organisations CIUs ungdomsutbyte mellan Thailand och Sverige. Mer om utbyte finns att hitta i bloggen.

Åsele ungdomsforum 2010 bygger på att öka Åseleungdomarnas delaktighet och inflytande i kommuen. Detta genom fyra delar.

  • Hemsidan
  • Huset
  • Den ideella föreningen Åseles unga
  • Åsele centralskolas elevråd

Hemsidan
Genom en hemsida vill vi knyta samman alla nuvarande aktiviteter på ett och samma ställe. Ett forum där Åseles ungdomar enkelt kan se vad och när aktiviteter i närheten tar plats.


Huset
Vi vill utveckla den nuvarande ungdomsgården, UG, till ett ungdomsforum där kommunens samtliga ungdomsaktiviteter skall ha sin bas. Idag finns ett fantastiskt skal till den verksamhet vi med detta projekt vill skapa. Projektet går helt enkelt ut på att fylla detta skal med innehåll i form av aktiviteter och engagemang hos och av kommunens unga. Bland annat efterfrågas fler aktiviteter inom musik, foto/film och skate. Genom att utveckla den befintliga ungdomsgården till ett forum där unga i åldrarna 13-23 själva kan tycka till och aktivt styra verksamhetens innehåll hoppas vi på att kunna stärka Åseles föreningsliv och ungdomsinflytande. Vår del är att ge verktyg åt kommunens unga att själva driva projekt och aktiviteter som de finner intressanta.


Den ideella föreningen Åseles unga
Vi vill öka ungdomars inflytande genom att bilda en ideell förening med engagerade unga med syfte att fungera som remissinstans till kommunens politiker gällande frågor som direkt rör ungdomars liv och verksamhet. Denna grupp ungdomar ska även vara basen för Husets verksamhet. Föreningens namn, Åseles unga, togs på beslut av Åseles elevråd. Fram till föreningens första Årsmöte kommer styrelsen att bestå av samma gäng som står bakom projektet, dvs Emma Eriksson, Emma Jakobsson, Elin Andersson, Josefine Gillver, Ida Strannerud och Joakim Skyllberg.


Åsele centralskola's elevråd
Som ett sistaminutenprojekt kom även det nuvarande elevrådet in i bilden. Vårt mål är att ge verktyg åt elevrådet för ett ökat inflytande i allt som rör skolans värld.


Med detta sagt vill jag bara säga en sak till...
ÅSELE UNGDOMSKOMMUN 2011, we are on it!


Kommentarer
Postat av: Josefine

Awesome! Nu kör vi!

2010-04-27 @ 20:52:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0